Bombažna krpa Mewatex je nastala kot rezultat devetdeset letnih izkušenj ugledne evropske hiše za izdelavo in obdelavo tekstila. Krpe imajo visoko stopnjo vpojnosti in so glede na velikost optimalno prilagojene za uporabo v delovnem procesu. Krpe se med seboj ločijo po barvi glede na področje uporabe:

 • Rdeča – avtoservisi (olje, mast)

 • Zelena – grafična industrija (tiskarska barva, topila)

 • Modra – obdelava kovin (olje, mast, ostružki)

Namenski zabojniki

Potrebno število krp za večkratno uporabo se dostavlja v posebnih namenskih zabojnikih. Poleg zabojnikov s čistimi krpami, so še prazni zabojniki za naše umazane krpe. Zabojniki imajo opravljene potrebne a-teste za uporabo v delovnih procesih, omogočajo popolno varnost pri skladiščenju in transportu tovrstnih začasnih odpadkov.

Zamenjava umazanih krp s čistimi se opravlja redno v dogovorjenih časovnih intervalih (dvotedensko, štiritedensko, osemtedensko) z zagotovljeno izredno dostavo v primeru potreb.

Ekološka rešitev

Po uporabi se umazane krpe perejo v MEWA-specializirani pralnici, kjer se vse nevarne snovi v krpah ekološko prečistijo v skladu z vsemi evropskimi normami o zaščiti okolja.

Varovanje okolja

Sistem najema krp zmanjša nastanek odpadkov, medtem ko krpe za enkratno uporabo po uporabi tudi same postanejo nevaren odpadek po Pravilniku o ravnanju z odpadki. Mewatex krpe za večkratno uporabo po pranju ne vsebujejo več nevarnih snovi in so zopet uporabne za ponovno uporabo. Izprani odpadek je podvržen reciklažnem procesu s termično obdelavo, katera pokrije celotne stroške energije procesa pranja. Krpe gredo skoz proces pranja do petdeset krat preden se zamenjajo z novimi.

Zakonska regulativa

V skladu z 2. členom Pravilnika o ravnanju z odpadki, uporabljena umazana krpa Mewatex za večkratno uporabo ni odpadek. Krpa postane odpadek takrat, ko ni več uporabna za ponovno uporabo. Takšne krpe so praktično obrabljeni čisti tekstil, ki se zamenjajo z novimi. V vseh zakonskih rešitvah o odstranjevanju odpadkov se daje prednost odstranjevanju odpadkov in ponovni uporabi že uporabljenih materialov. S sklenitvijo pogodbe o najemu, dobite najkvalitetnejšo rešitev problema s krpami, GAMO pa prevzame nase vso odgovornost z nadaljnjim nastalim odpadkom.

MEWA Video Presentation

gamo sistemi

Za kakršnakoli vprašanja nas lahko kadarkoli kontaktirajte. Uporabite lahko spodnji obrazec.

  Vaše ime *

  Vaš e-mail *

  Zadeva *

  Sporočilo *